+31 (0)6 104 203 47
info@fpz-instituut.nl
Facebook
LinkedIn
FPZ-InstituutFPZ-Instituut
  • FPZ INSTITUUT
    • Ambitie, Visie en Missie FPZ Instituut
    • Organisatie FPZ Instituut
    • Initiatiefnemers FPZ Instituut
  • FPZ SCHOOL & PRACTICES
    • FPZ SCHOOL & PRACTICES
    • Maatwerk Trainingen & Workshops
    • Seminars & Lezingen
    • Persoonlijk Meesterschap
  • FPZ CONSULTANCY & COACHING
  • FPZ PROFESSIONALS
  • CONTACT

FPZ School & Practices | Competentieontwikkeling voor FPZ Professionals

Trainingen en Workshops

Seminars en Lezingen

Persoonlijk Meesterschap

Incompany: eigen route naar meesterschap
Speciaal voor apothekers, FPZ-professionals en apotheekteams biedt FPZ School & Practices unieke maatwerkoplossingen waarin de eigen FPZ praktijk centraal staat. Je kunt hierbij denken aan workshops en trainingen op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, succesvol samenwerken in (diverse) apotheekteams en inclusieve farmaceutische zorg. Het FPZ Instituut gelooft in ‘partnership’ dus is het logisch dat ook de aanwezige kennis, kunde en expertise van de klant worden benut en ingezet. In een persoonlijk gesprek kijken we samen wat de precieze wensen en behoeften zijn. Op basis daarvan stippelen wij een heel eigen en unieke ‘route naar meesterschap’ uit in de vorm van een uitgebreide programmabeschrijving en offerte. Bij groen licht sluiten we een samenwerkingsovereenkomst en gaan we samen op pad. Meer weten over onze maatwerkoplossingen? Neem contact met ons op.
Visie op leren FPZ Instituut
In het scholingsaanbod staat praktijkgerichtheid centraal en wordt het 70-20-10-leerprincipe gecombineerd met ‘virtual action learning’. Leren is een activiteit en dat doe je in de praktijk.

Het 70-20-10 leerprincipe geeft aan dat de lerende mens 70% in de praktijk leert, 20% door interactie en 10% door middel van training. Leren in organisaties wordt vaak verward met slechts het volgen van een training of een e-learning. Iedereen weet echter dat na het volgen van een training of e-learning het geleerde nog niet automatisch of zomaar toegepast wordt in de praktijk. De kwaliteit van de verbinding tussen leren en werken is bepalend voor blijvende impact.

Het FPZ Instituut hanteert de de ALAPA-methode als leerproces.

  1. Assessment – inschatting van en binnen de eigen praktijk.
  2. Learning – leren, opdoen van kennis.
  3. Analysis – analyse van de eigen praktijksituatie.
  4. Practice – oefening met behulp van simulaties en in de eigen werkomgeving.
  5. Application – toepassing in de dagelijkse praktijk.

Dit betekent dat het leerproces stapsgewijs wordt vormgegeven. Voorafgaand aan de sessies worden (zelf)assessments uitgewerkt (A), (werkplek)opdrachten uitgevoerd en theorie (L) bestudeerd. Tijdens de sessies wordt kort stilgestaan bij de theorie, worden de assessments en opdrachten besproken (A) en wordt er vooral geoefend en ‘gedaan’ (P). Tussen de sessies door wordt het geleerde in de praktijk gebracht (A). De training wordt afgesloten met individuele e-coaching om te reflecteren op de toepassing binnen de eigen apotheek.

Naast de maatwerkoplossingen maakt het FPZ Instituut gebruik van de ‘meesterschap methode’. Een unieke manier om specifieke competenties succesvol in de eigen praktijk te ontwikkelen. Sleutel tot succes is het dagelijks bewust toepassen van het gewenste nieuwe gedrag, waardoor dit werkelijk stand houdt en geborgd wordt. Deze methodiek wordt ondersteund door een online-platform. Daarnaast stimuleert het FPZ Instituut het leren van en met elkaar. Deze interactie maakt leren efficiënter. In het leerproces blijft de lerende echter eigenaar van zijn professionele ontwikkeling. In onze visie is hij actief, zelf verantwoordelijk en voert hij de regie van zijn eigen leerproces.

Binnen de diverse onderdelen worden competenties ontwikkeld passend bij de verschillende CanMedsrollen voor apothekers en farmaceutisch consulenten. De ‘21st century skills’ zijn de vaardigheden waarmee en waaraan gewerkt wordt. Voor diverse onderdelen wordt accreditatie aangevraagd bij de daarvoor geëigende instantie (KABIZ, KNMP etc.).

Contactgegevens FPZ-Instituut

T +31 06 104 203 47
info@fpz-instituut.nl

Volg het FPZ-Instituut

Facebook
LinkedIn

Algemene voorwaarden

  • Algemene voorwaarden FPZ Instituut
  • Privacyverklaring FPZ Instituut
FPZ-Instituut © 2022. Design by StudioHarm.nl